Tevékenységek

Štrbské Pleso

Štrbské pleso

Lomnický Štít

Belianska jaskyňa

 

 Spišský hrad

Spišský hrad

Levoča

Slovenský raj

Slovenský raj

A téli hónapokban élvezze a téli sportokat és a túrázást. Nyáron – júniustól szeptemberig – teniszezzen vagy golfozzon a közelben, túrázzon, sétáljon vagy kerékpártúrázzon a közeli hegyekben, nemzeti parkokban.

Tél a Tátrában

A síelők és nem síelők számára egyaránt anyagilag még mindig a legkedvezőbb lehetőségeket nyújtja a Magas- és az Alacsony-Tátra. A jegyeket a legtöbb európai térség árkategóriájának az egyharmadáért vásárolhatja meg Szlovákiában. Miért ne éppen Szlovákiában pihenné ki magát? Tátrában a síelés szórakozás, fizikailag és anyagilag is kedvező. A központok kisebbek, de sokszínűségükkel képesek ezt a hiányt ellensúlyozni és magukhoz csalogatni a látogatókat. Nem probléma egyik nap az egyik központot, másik nap a másikat meglátogatni, hiszen a jegyek mindenhová érvényesek. Biztosan Ön is kiválasztja a számára legkedvezőbbet. Élje át a romantikát a hegyekben való barangolás ideje alatt és csodálja meg a világ legkisebb hegyóriásai nyújtotta gyönyörű kilátását.

A Tátra nem csupán síelést vagy snowboardozást kínál. A nem síelők rendelkezésére áll az ótátrafüredi (Starý Smokovec) siklóvasút vagy a tátralomnici (Tatranská Lomnica) kabinos felvonó. Az idelátogatók akár közvetlenül a hegyek lábánál fekvő menedékházakban is felfrissíthetik magukat. Próbálja ki a hótalpakkal való közlekedést is.

http://svitlopusnadolina.sk/

http://www.vt.sk/hu/szabadsag/

http://www.jasna.sk/hu/

Tatry-zima

Nyár a Tátrában

A Magas- és az Alacsony-Tátra számos lehetőséget nyújt sétákra, gyalogos túrákra, hegyi kerékpározásra, tubingolásra. Túrázás közben frissítse fel magát valamelyik hegyi menedékházban vagy éljen át izgalmas pillanatokat a tátralomnici (Tatranská Lomnica) „Tatrabob” bobpályán. Sétáljon a Csorba-tó (Štrbské pleso) mentén és fedezze fel a nemzeti parkok, a Pienyinek (Pieniny) vagy a Szlovák Paradicsom (Slovenský raj) természeti csodáit. A vízszintes létrák, ösvények mentén haladva, láncokba kapaszkodva felfedezheti az érintetlen természet értékes növény- és állatvilágát.

Az évszázadok során kialakult helyi kultúrának és történelemnek köszönhetően a régió számos szemet gyönyörködtető templommal, történelmi épülettel és festői falucskákkal büszkélkedik, melyek házainak homlokzatát festés díszíti. A közeli Lőcsén (Levoča) látogassa meg Szlovákia legszebb épületét és Európa legmagasabb faoltárát. Kézsmárkon (Kežmarok) pedig hagyja magát elvarázsolni a fatemplom mennyezetét ékesítő festményekkel.

Utazza be a környéket egyszerűen és olcsón vasúttal vagy saját, esetleg bérelt autójával. A kirándulásból való megérkezése után pedig ossza meg velünk élményeit.

Líšky

Tatranská-Javorina

see-rooms